MaterialDistrict, een event vol inspiratie

Vandaag was alweer de laatste beursdag van MaterialDistrict in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het event dat altijd druk bezocht wordt en waarbij exposanten (materiaal) innovaties laten zien, is een van de meest inspirerende beurzen als je het ons vraagt. Deze jaarlijkse beurs is dan ook een van onze favorieten, om te exposeren én rond te lopen.

Een duik in de wereld van materialen

MaterialDistrict, een event voor vernieuwers, ontwerpers, architecten en materiaalliefhebbers, biedt een unieke kans om je te verdiepen in de wereld van materialen. Van duurzame oplossingen tot geavanceerde technologieën: bezoekers worden getrakteerd op een gevarieerd aanbod aan materialen en innovaties. Of het nu gaat om het verkennen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bioplastics of het verwonderen van de veelzijdigheid van gerecyclede materialen. Het is een event die creativiteit bevordert en inspiratie opwekt.

Voelen en beleven

Het oriëntatieproces (van interieurarchitecten) vindt steeds meer online plaats. En hoewel het digitale tijdperk een schat aan informatie binnen handbereik heeft gebracht, is het van groot belang om materialen uit de eerste hand te ervaren. Daarom is het des te mooier om te zien dat de beurs zo goed bezocht wordt en dat de aanwezige interieurarchitecten en ontwerpers de beleving van het zien en voelen van de materialen in het echt verrijkend vonden. Want ook al verandert het oriëntatieproces, uiteindelijk wil je tapijt altijd zien en voelen – beleven!

Tegeltapijt in de spotlight

Tijdens de beurs hebben we de bezoekers onder andere bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie op het gebied van tegeltapijt en duurzaamheid. Naast dat duurzaamheid een belangrijk thema is binnen onze organisatie willen we ook laten zijn wat er allemaal met tegeltapijt kan. Want er is zo veel mogelijk, juist met (tegel)tapijt. Een interessante mix aan bezoekers, variërend van studenten, vakmensen en dagjesmensen leverde leuke en diverse gesprekken op. We zien ontwerpers geïnspireerd raken door de mogelijkheden van onze producten, terwijl wij als fabrikant waardevolle feedback en inzichten krijgen van ontwerpers en architecten terwijl ze met onze producten omgaan. Mede dankzij deze waardevolle gesprekken was het een zeer geslaagde beurs.

We blikken terug op drie inspirerende dagen

Kortom, MaterialDistrict is meer dan alleen een beurs: het is een viering van materialen in al hun vormen. Door een platform te bieden voor tactiele verkenning, inspiratie en educatie, bevestigt het evenement opnieuw het belang van het uit de eerste hand ervaren van materialen in een steeds digitalere wereld. Of je nu een ontwerper, architect of gewoon een nieuwsgierige liefhebber bent, MaterialDistrict biedt een unieke kans om op een dieper niveau met materialen in contact te komen en je creatieve potentieel te ontketenen

Ontvang onze nieuwsbrief!

Blijf up-to-date met de laatste producten, projecten en nieuws van Donkersloot
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.