Behind the scenes

Bij het ontwikkelen van tapijt is het proces net zo cruciaal als het eindproduct. Elke nieuwe creatieve uiting, of het nu gaat om onze website, collectiecampagne of productontwerp, begint met een vonkje inspiratie. Die inspiratie halen wij overal vandaan. Van kleine alledaagse dingen tot architectuur en de fashion- en muziekwereld.

[col-img-left]

Drang naar vernieuwing

Iets nieuws, iets spannends, daar zijn we altijd naar op zoek. En dat zie je terug in onze collectie. Met ons team bedenken we keer op keer spannende combinaties en toepassingen. Hierdoor ontstaan creaties die je nooit voor mogelijk had gehouden. Vanaf het eerste ontwerp trekken wij alles uit de kast om innovatieve, creatieve interieurarchitecten te inspireren. De drang naar vernieuwing zit in onze genen. Daarmee proberen we keer op keer om de toon te zetten in de markt van textiele vloerbedekking. We willen verrassen, verleiden en overtuigen.

[/col-img-left]

Flexibiliteit en een topresultaat

Niet de machine of productiemethode is leidend voor ons, maar het ultieme eindresultaat. Dat is voor ons het uitgangspunt, dáárvoor gaan we op zoek naar de meest geschikte productiemethode en de beste materialen. We hebben namelijk geen eigen machinepark. Een bewuste keuze, die een wereld van verschil maakt. Omdat wij bij de creatie van een tapijt dus niet gebonden zijn aan één productiemethode, heeft de klant bij ons de keuze uit alle mogelijke productiemethodes. Wij bieden de klant een objectief advies en komen altijd met de beste oplossing. Flexibiliteit en een topresultaat, daar draait het om.

[col-img-right]

Samenwerking voor het beste resultaat

Om het gewenste eindresultaat te bereiken, laten wij onze creativiteit de vrije loop. Dat vragen we ook van onze toeleveranciers. We dagen ze uit om hun comfortzone te verlaten. En prikkelen ze om andere dingen te bedenken en te maken. Omdat we geen eigen machines hebben, werken we met meerdere vaste toeleveranciers samen. Ieder met een eigen specialisme en een eigen productiemethode. Wij brengen steeds nieuwe partijen bij elkaar om samen de beste oplossing te ontdekken. Zo ontstaan de mooiste en meest onverwachte resultaten.

[/col-img-right]

Duurzaamheid

Samen met de toeleveranciers besteden we ook veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. We worden blij van de groeiende aandacht voor het milieu. Ook in de tapijtindustrie. Daarin willen we investeren, vooroplopen, anderen inspireren om mee te doen. Al vanaf de oprichting is duurzaamheid naast design belangrijk voor ons. We kijken naar welke materialen en technologieën een hogere opbrengst opleveren voor mens en milieu. En we zijn voortdurend in gesprek met onze ketenpartners om samen te kijken hoe we kunnen innoveren en om nieuwe oplossingen te vinden, zodat onze tapijten beter hergebruikt en bovendien makkelijker uit elkaar gehaald kunnen worden.

Inspireren met ons vakmanschap

We hebben een sterke vaste collectie, maar we staan ook altijd open om een uitdaging aan te gaan. Dat maakt ons dé gesprekspartner voor de ambitieuze interieurarchitect.  Met die interieurarchitect willen wij het liefst al tijdens het ontwerpproces aan tafel zitten, zodat we hem kunnen inspireren met ons vakmanschap en onze creativiteit. Samen vertalen we de ideeën naar een verrassend onderscheidend professioneel interieur, waarvan textiele vloerbedekking een wezenlijk onderdeel is. Want wij weten precies wat er mogelijk is en hoe we onze producten kunnen inzetten om het gewenste beeld te creëren.

Creativiteit en vernieuwing

Kortom, we kijken constant naar de wereld om ons heen. We halen onze inspiratie uit fashion, design en architectuur, uit maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, maar ook uit het alledaagse. Eigenlijk zijn we altijd bezig met vernieuwing in onze collectie. De ene keer brengen we een nieuw kleurenpalet, de andere keer een compleet nieuw product. Wij staan klaar voor de uitdagende ideeën van de creatieve interieurarchitect. Met een hecht team, een sterk merk, een prachtige collectie en goede partners. We zitten boordevol inspiratie. Niks is te gek. Tapijt kan altijd. Overal.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Blijf up-to-date met de laatste producten, projecten en nieuws van Donkersloot
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.